Vize İşlemleri

Edcon Eğitim Danışmanlığı kendi öğrencilerine, vize evraklarının eksiksiz hazırlanmasında ve konsoloslukların değişen vize prosedürlerinin güncel takibinin yapılmasında da ücretsiz hizmet vermektedirler. 



Daha fazla bilgi için lütfen www.ukvisas.gov.uk adresini ziyaret ediniz. 

Lütfen dikkat: 31 Mart 2009 tarihinden itibaren, Birleşik Krallık' da eğitim kursuna katılmak isteyen bütün öğrenci başvurularının, sponsor listesinde görünen ve lisans numarasına sahip olan kayıtlı bir eğitim kurumu tarafından sponsor edilmiş olmaları gerekecektir. Eğitim görmeyi amaçladıkları kurumun Department for Innovation, Universities and Skills Register’a kayıtlı olduğundan emin olmalıdırlar. 

Gidecekleri kurumun listeye kayıtlı olup olmadığını öğrenmek isteyen öğrenciler, www.dcsf.gov.uk/providersregister adresine bakarak bunu yapabilirler. Bu sayfayı açtıktan sonra öğrenciler arama kaydına tıklayıp gidecekleri eğitim kurumunun detaylarını girmelidirler. Bu sitede kayıtlı olmayan bir kurumda öğrenim görmek isteyen bir öğrencinin başvurusu reddedilecektir. Vize görevlisinin kişisel koşullarınız ile birlikte, başvuru yapmaktaki nedenlerinizi de anlamaları çok önemlidir. 

Bu nedenle, değerlendirme sürecine yardımcı olabilmek amacıyla, bütün yazışmaların/mektupların İngilizce' ye çevrilmeleri önerilmektedir. Bütün belgelerin orijinal olmaları ve orijinalleri İngilizce değil ise İngilizce çevirilerinin olmalası gerekmektedir. İngilizce çevirilerinin noter tasdikli olmasıgerekmemektedir. 

Kontrol Listesi:

1. VAF9 Ek 8 Başvuru formu, tümü İNGİLİZCE/siyah veya mavi tükenmez kalem ile doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır. 

Uzun Dönem Öğrenci vizesi için form online doldurulacaktır. Lütfen ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçiniz. 

2. İçinde boş vize sayfaları bulunan geçerli pasaport. 
3. Eğer varsa eski pasaportlarınız. 
4. İki adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık fotoğraf – bilgisayarda taranmış kopyalar olmamalı-(fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır)Lütfen fotoğraf Özellikleri için tıklayınız... 
5. Geçerli pasaportunuzun 1-4e kadar olan sayfalarının fotokopileri. 
6. Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak. 
7. Lisanslı bir sponsor (bir eğitim kurumu) tarafından yazılmış geçerli bir vize mektubu [aslı ve fotokopisi]. 


Vize mektubunun zorunlu içeriği hakkındaki bilgi www.visainfoservices.com adresinden temin edilebilir. 
Lütfen dikkat: Vize mektupları ancak en az aşağıdaki düzeylerde olan kurslar için alınabilir: 
Vize mektubunda yazan bütün belgeler. Orijinal belgeler temin edilmelidir. 

8. Maddi Durumu Gösterir Belgeler: Paranın minimum 28 gün boyunca hesabınızda bulunuyor olması zorunludur. Bu 28 günlük sürenin son günü başvurunuzu yaptığınız tarihi izleyen ilk 1 ay içinde olmalıdır. 
Geçiş dönemi düzenlemeleri: 1 Haziran 2009’ dan önce başvurunuzu yaptıysanız, yalnızca başvuru yaptığınız gün gerekli paraya sahip olduğunuzu göstermeniz yeterli olacaktır. Bununla birlikte burada belirtildiği şekilde başvurunuzu destekleyen belgeleri sunmanız yine de zorunludur. 

Londra içi (lütfen bakınız www.visainfoservices.com ) 
9 ay ve daha az: Kurs ücreti ve kursun her takvim ayı için (bize danışın) 
9 aydan fazla: İlk yılın kurs ücreti ve ilk yılın masraflarını karşılamak için (bize danışın) 
Londra dışı : 9 ay ve daha az: Kurs ücreti ve kursun her takvim ayı için (bize danışın) 
9 aydan fazla: İlk yılın kurs ücreti ve ilk yılın masraflarını karşılamak için (bize danışın) 
Kurs ücretleri ve yaşam masrafları için yapılmış ödemelerin kanıtları (fatura veya makbuz asıl eğitim kurumundan olmalıdır; bir aracının vereceği makbuz kabul edilmeyecektir)
Ön ödeme yapılmış ise, kalan bakiyenin yukarıda belirtilen rakamlara göre gösterilmesi gerekmektedir. 

Kabul edilebilir belgeler : 
• Kişisel banka veya yatırım cüzdanı
• Bankadan hesap içeriklerini açıklayan mektup
• Devlet veya burs veren kurumdan mektup (bu mektupta başvuru sahibinin adı, finansal sponsorun adı ve iletişim bilgileri, yazıldığı tarih, burs süresi, bursun miktarı veya bütün kurs ücretlerini ve masrafları ödeyeceklerini belirten bir yazı olmalıdır) 
İnternetten yazdırılan banka bilgileri banka tarafından damgalanmalı ve imzalanmalıdır. 
9. Adli sicil kaydı. 
10. Vukuatlı nüfus kayıt örneği 


NOT: ATAS içinde aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz. 
http://www.fco.gov.uk/en/fco-in-action/counter-terrorism/weapons/atas/
ATAS’ a PG/Research programlarına ek olarak UG olan ve aşağıdaki alanlardan kabul mektupları olan öğrencilerin de başvurması gerekmektedir.


PBS T4 ÇOCUK ÖĞRENCİ VİZESİ İÇİN GEREKEN BELGELER

Daha fazla bilgi için lütfen www.ukvisas.gov.uk adresini ziyaret ediniz. 

Lütfen dikkat: 31 Mart 2009 tarihinden itibaren, Birleşik Krallık' da eğitim kursuna katılmak isteyen bütün öğrenci başvurularının, sponsor listesinde görünen ve lisans numarasına sahip olan kayıtlı bir eğitim kurumu tarafından sponsor edilmiş olmaları gerekecektir. Eğitim görmeyi amaçladıkları kurumun Department for Innovation, Universities and Skills register’a kayıtlı olduğundan emin olmalıdırlar. Gidecekleri kurumun listeye kayıtlı olup olmadığını öğrenmek isteyen öğrenciler, www.dcsf.gov.uk/providersregister adresine bakarak bunu yapabilirler. Bu sayfayı açtıktan sonra öğrenciler arama kaydına tıklayıp gidecekleri eğitim kurumunun detaylarını girmelidirler. Bu sitede kayıtlı olmayan bir kurumda öğrenim görmek isteyen bir öğrencinin başvurusu reddedilecektir. Vize görevlisinin kişisel koşullarınız ile birlikte, başvuru yapmaktaki nedenlerinizi de anlamaları çok önemlidir. Bu nedenle, değerlendirme sürecine yardımcı olabilmek amacıyla, bütün yazışmaların/mektupların İngilizce' ye çevrilmeleri önerilmektedir. Bütün belgelerin orijinal olmaları ve İngilizce çevirilerinin noter tasdikli olmaları gerekmektedir. 

1. VAF9 Ek 9 Başvuru formu, tümü İNGİLİZCE/siyah veya tükenmez kalem ile doldurulmuş ve müracaatçı tarafından imzalanmış olmalıdır, 

Çocuk Öğrenci vizesi için form online doldurulacaktır. Lütfen ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçiniz. 

2. İçinde boş vize sayfaları bulunan geçerli pasaport. 
3. Eğer varsa eski pasaportlarınız. 
4. İki adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık fotoğraf – bilgisayarda taranmış kopyalar olmamalı-(fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır). 
5. Geçerli pasaportunuzun 1-4e kadar olan sayfalarının fotokopileri. 
6. Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak. 
7. Lisanslı bir sponsor (bir eğitim kurumu) tarafından yazılmış geçerli bir vize mektubu [aslı ve fotokopisi]. 

Vize mektubunun zorunlu içeriği hakkındaki bilgi www.visainfoservices.com adresinden temin edilebilir. 
Lütfen dikkat: Vize mektupları ancak en az aşağıdaki düzeylerde olan kurslar için alınabilir: 
Vize mektubunda yazan bütün belgeler. Orijinal belgeler temin edilmelidir. 

8. Maddi Durumu Gösterir Belgeler: Maddi Durumu Gösterir Belgeler: Paranın minimum 28 gün boyunca hesabınızda bulunuyor olması zorunludur. Bu 28 günlük sürenin son günü başvurunuzu yaptığınız tarih izleyen ilk 1 ay içinde olmalıdır. 

Geçiş dönemi düzenlemeleri: 1 Eylül 2009’ dan önce başvurunuzu yaptıysanız, yalnızca başvuru yaptığınız gün gerekli paraya sahip olduğunuzu göstermeniz yeterli olacaktır. Bununla birlikte burada belirtildiği şekilde başvurunuzu destekleyen belgeleri sunmanız yine de zorunludur. 
Eğer bağımsız yatılı bir okulda okuyor ve yatılı kalıyor ise, aşağıdaki kanıtlar gösterilmelidir. 
• Bir yıllık süre için okul ücretleri ve ek konaklama masrafları. 

Çocuğun özel bakıcı aile yanında kalması ve bakılması için yapılan tüm hazırlıklar. 


12 yaş altındaki çocuğa refakat eden ebeveyn (sadece çocuk için gereken para. Paralar başvuru sahibinin ya da ebeveyninin/yasal hamisinin adına hesapta bulunuyor olmalıdır. 

Londra içi (lütfen bakınız www.visainfoservices.com ) 
İlk çocuk : Bir yıllık kurs ücreti ve kursun her takvim ayı için dokuz aya kadar (bize danışın) 
Sonraki çocuk : Yukarıdakine ek olarak kurs ücreti ve her çocuk için (bize danışın) 
Londra dışı (lütfen bakınız www.visainfoservices.com ) 
İlk çocuk : Bir yıllık kurs ücreti ve kursun her takvim ayı için dokuz aya kadar (bize danışın) 
Sonraki çocuk : Yukarıdakine ek olarak kurs ücreti ve her çocuk için (bize danışın) 
16 ve 17 yaşındaki çocuklar : 
Londra içi (lütfen bakınız www.visainfoservices.com ) 
9 ay ve daha az: Kurs ücreti ve kursun her takvim ayı için (bize danışın) 
9 aydan fazla : İlk yılın kurs ücreti ve ilk yılın masraflarını karşılamak için (bize danışın) 
Londra dışı
9 ay ve daha az: Kurs ücreti ve kursun her takvim ayı için (bize danışın) 
9 aydan fazla : İlk yılın kurs ücreti ve ilk yılın masraflarını karşılamak için (bize danışın) 
Kurs ücretleri ve yaşam masrafları için yapılmış ödemelerin kanıtları (fatura veya makbuz asıl eğitim kurumundan olmalıdır ; bir aracının vereceği makbuz kabul edilmeyecektir) 
Ön ödeme yapılmış ise, kalan bakiyenin yukarıda belirtilen rakamlara göre gösterilmesi gerekmektedir. 

Kabul edilebilir belgeler:

9. Vukuatlı nüfus kayıt bilgisi. 
10. Muvafakatname - İngilizce Tercümesi ve Noter onaylı olmalı.

ÖĞRENCİ ZİYARETÇİ VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Geçerli pasaportunuz
2. Eğer var ise eski pasaportlarınız. 
3. Arka fonu beyaz olan 2 adet 45 mm x 35 mm boyutlarında yeni çekilmiş fotoğraf. 
4. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
5. Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği. 
6. Adli Sicil Kaydı. 
7. Sponsorunuz var ise; sponsorunuzdan sizin tüm giderlerinizi karşılayacağına dair yazı. Yazı mutlaka imzalı olmalı ve sponsorunuzun irtibat bilgileri bulunmalı. 
8. Bankanın antetli kağıdına, bankanın yetkili kişisi tarafından İngiltere Konsolosluğuna hitaben yazılmış, hesabınızdaki para miktarını belirten yazı. 
9. Son 3 aylık hesap dökümü (vize değerlendirme süresi boyunca hesaptaki paraya dokunulmasın). 
10. Turist olarak gidiyorsanız; İngiltere’de sizi davet eden kişi tarafından gönderilecek olan davetiye mektubu ya da geçerli otel rezervasyon bilgileri. 
11. Ticari vize başvurusunda bulunacak iseniz; İngiltere’de bulunan firma tarafından sizin adınıza gönderilmiş davet mektubu. 
12. Öğrenci olarak gidiyorsanız; Okul kabul belgeleriniz ile konaklama bilgileriniz. 
13. Eğer aile bireyleriniz ya da siz işveren konumundaysanız; İş yeri vergi levhası, faaliyet belgesi (aslı), kuruluş gazetesi, imza sirkülerinin fotokopileri, ticaret odası sicil kaydı, oda/ meslek kuruluşu üye kaydı. 
14. Eğer çalışıyorsanız; İş vereninizden şirketin antetli kağıdına, şirket kaşesi ve işvereninizin imzası ile belirtilen süre boyunca İngiltere’de kalacağınızı ve dönüşünüzde tekrar işinizde çalışmaya devam edeceğinizi belirten konsolosluğa hitaben yazılmış mektup. Son üç aylık maaş bordronuzun aslı, iş yerinizin vergi levhası, faaliyet belgesi (aslı), kuruluş gazetesi, imza sirküleri ile işe giriş bildirgesi. 
15. Eğer emekli iseniz; emeklilik cüzdanı ve emekli maaşınızın yattığı hesabınızın son 3 aylık dökümü. 
16. Evli iseniz; Evlilik cüzdanınızın fotokopisi. 
17. Eğer var ise tapu, araç ruhsatları ve kira gelirleri. 
18. Gidiş - dönüş geçerli uçak rezervasyonu. 

Vize Ücretleri; 

Ücretler için bizimle iletişime geçiniz. 

ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİ

18 yaşın üstündeyseniz ve Birleşik Krallık' da altı ayı aşkın bir süre öğrenim görecekseniz lütfen aşağıdaki bilgileri okuyunuz. 

Diğer bütün öğrenciler www.ukvisas.gov.uk/en/ecg/study/ linkinde yer alan daha detaylı bilgiyi okumalıdır. 

Bütün doğru belgelere sahip olduğunuz taktirde, öğrenim görmek amacıyla Birleşik Krallık için öğrenci vizesi almak kolaydır. Bu belgeleri sunmazsanız, istediğimiz bilgilerde herhangi bir eksiklik olursa, formu yanlış doldurursanız ya da orijinalini istediğimiz belgelerin fotokopilerini sunarsanız başvurunuz reddedilecektir. Bu nedenle lütfen istediğiniz vizeyi size verebilmemiz bize yardım edin ve aşağıda yer alan kılavuza uyun. 

Bütün öğrenciler (en fazla altı ay kalma izinleri olup orada çalışma ve kalışlarını uzatma hakları olmayan öğrenci ziyaretçilerin dışında) Puanlamaya Dayalı Sistem içinde değerlendirilirler. 

Başvurdukları sırada 18 yaşın altında olan öğrencilerin değerlendirilmesi yetişkinlerden küçük farklılıklar göstermektedir.(diğer kılavuza bakınız) 18 yaşın üstündeki öğrenciler sistem uyarınca 40 puan almalıdırlar. Birleşik Krallık' daki kursunuzdan belirli formattaki bir kabul mektubunuz olduğu için 30, Birleşik Krallık' daki geçim, konaklama ve öğrenim masraflarınızı karşılayabilecek durumda olduğunuz için de 10 puan alacaksınız. Bu puanları hak ettiğinizi belgelerle kanıtlamanız zorunludur. Vize başvurunuzla ilgilenen Vize Memuru sizi aramayacak, sorular sormayacak ve bir görüşme talep etmeyecektir. Başvurunuzu en başta doğru belgelerle yapmadığınız takdirde başvurunuz reddedilecek ve yapacağınız yeni bir vize başvurusunun değerlendirilmesi için yeniden vize ücreti ödemeniz gerekecektir. 

30 puanı aşağıdakileri sunarak alabilirsiniz: 

Okul ya da üniversiteden Orijinal (fotokopi ya da e-mail olamayacak) kabul mektubunuz (Orijinali olmadığı taktirde 30 puan alamazsınız) Bu mektubun kayıtlı bir öğrenim kurumundan gelmesi gerekmektedir. Kayıtlı öğrenim kurumlarının bir listesini aşağıda bulabilirsiniz: 

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/documents/employersandsponsors/pointsbasedsystem/registerofsponsorseducation 

Bu mektubun aşağıdaki bütün bilgileri içermesi gereklidir. (Bu tam bir listedir ancak üniversite ya da okulunuz da vize mektubuna neler yazılması gerektiğini biliyor olacaklardır. Sizinse yalnızca yanlışlık olmaması için kontrol ediyor olmanız gerekir.) Mektubunuzda yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız öncelikle okulla irtibata geçin - vize başvurunuzu o şekilde yaparak reddedilmenize neden olmayın.) 



Kullanımınıza açık olan nakit paraya ilişkin orijinal belge sunduğunuzda 10 puan alırsınız. Bu kanıt aşağıdakilerden biri olmalıdır: 
Ya da


Beraberinizdekiler (sizinle birlikte gelecek olan eşiniz ya da 18 yaşın altındaki çocuklarınız) Ayrı vize başvuru formlarıyla başvurarak kendilerine ait pasaport ve resimleri olmalıdır. Varlığını kanıtlama durumunda olduğunuz nakit kaynağa ek olarak, Londra'da öğrenim görecekseniz beraberinizdeki her birey için aylık ... Sterlin, Londra dışı içinse .... Sterlin göstermelisiniz.(Güncel rakamlar için bize danışın) 

Burada aşağıdakilerle ilgili çok önemli bilgiler bulabilirsiniz: 
Lütfen Dikkat- bütün müracaatçılar (Öğrenciler de dahil olmak üzere):
Başvuru formunu ve PBS öğrenci ekini eksiksiz doldurarak (bu internet üzerinden yapılıp teslim edilebilir) imzalamalı (başvuru formunun çıktısını alarak imzalayınız) 
Beyaz fon üstünde bütün yüzün göründüğü yeni çekilmiş resim sunmalı (son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır) 
Vize başvurusu yapmak için gerekli olan parmak izi, imzalı Vize Başvuru formu, resimler , vize ücreti ve istenen destekleyici belgeleri sunmak için randevu almalıdır.